Καλως Ήρθατε

Η σελίδα δημιουργήθηκε για να μπορούν όσοι θέλουν να διαβάζουν πληροφορίες και νέα απο το χωριό.
Δεν έχουμε σκοπό το κέρδος και γι'αυτό δεν υπάρχουν διαφημίσεις επι πληρωμή.
Το κόστος για την συντήρηση βαραίνει αποκλειστικά ιδίους πόρους και δεν ζητήθηκε ποτέ και απο κανέναν ( ιδιώτη ή δημόσιο φορέα) η συμετοχή σε αυτό.
Οποιοι έχουν πληροφορίες ή υλικό για το χωριό μας ή για την ευρύτερη περιοχή ευχαρίστως να τα προσθέσουμε.
Όσοι έχουν να προτείνουν οτιδήποτε μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας πατώντας την επιλογή " Επικοινωνία" στο μενού ή πατώντας Εδώ .

Ζήνων Ολυμπιακό Φαράγγι Γουμέρου- Αγίας Αννας - Γούμερο Ηλείας - Ανεπίσημη Ιστοσελίδα

Ζήνων Ολυμπιακό Φαράγγι Γουμέρου- Αγίας Αννας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία Ορειβασία Οικολογία 10 / 5/ 2011

Σύλλογος μέλος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε..Facebook Panagiotis Axilleopoulos

Αριθ. Πρωτ. 204Τηλ. 6974070997e-mail goumerios@yahoo.gr

Κεντρ. Γραφ. ΒΑΤΑΤΖΗ 11, 11472ΑΘΗΝΑ

Παράρτημα ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )

ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλο το χρόνο επισκέπτες για πεζοπορίες στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙΓΟΥΜΕΡΟΥ

στο ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ) της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣΦυσιολατρια, Ορειβασια, Οικολογια, του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ με ξεναγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ επισκέφθηκαν το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη ορεινή περιοχή μαςΟΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣΣΥΝΔΕΣΜΟΣΠΕΙΡΑΙΑ <<ΖΗΝΩΝ >>στις 7 – 8 / 5 / 2011 ( 50 άτομα ).

Τοπρόγραμμα είχε ως εξής. ΣΑΒΒΑΤΟ07- 05- 2011 άφιξη στο φράγμα Πηνειού όπου τους έγινε ξενάγηση, στη συνέχεια επίσκεψη στην ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ, ξενάγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο, φαγητό στην ΚΟΥΡΟΥΤΑ, θα ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση( Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο ) στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ και στη συνέχεια διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο ΕΥΡΩΠΑ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ.Ο8 / 05 / 2011 άφιξη στο Χωριό ΓΟΥΜΕΡΟ και ώρα περίπου 10. 00 π.μ. έναρξη τηςπεζοπορίαςστο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΟΥΜΕΡΟΥ, είναι από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας σύμφωνα με την γνώμη των ορειβατών, η οποία έγινε για πρώτη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η διαδρομή είναι εύκολη για όλες τις ηλικίες και για όλο το χρόνο ώρες πορείας 03.30 – 04.00 .

Οι πεζοπόροι κατά την διαδρομή επισκέφθηκαν τα οκτώ ζωνάρια παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο μας το παρομιάζουν σαν το ( GRAND CANYON ) στην Αμερική, το σπήλαιο της ΜΟΝΗΣ ΑΣΚΗΤΗ ( Αρχαίο μαντείο αθλητών ολυμπιονικών ), από την ορεινή περιοχή μας περνούσε η ορεινή Ιερά οδόςΗΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣόπου και γινόταν η διανυκτέρευση των αθλητών, έπιασαν την στάλα, στη συνέχειαεπισκέφθηκαν την αναγεννημένη αρχαία ελιά ( 3500 ετών ) από τα κλαδιά της έφτιαχναν τα στεφάνια των αρχαίων ολυμπιονικών, Οι Φυσιολάτρεςέμειναν κατενθουσιασμένοι μας υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν και ότι θα γίνουν οι ένθερμοι πρεσβευτές για την ανάδειξή του. Σας στέλνουμε και σχετικές φωτογραφίες.

Από την ίδια ελιά ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ πρόσφερε στεφάνια στους Ολυμπιονίκες της σφαιροβολίας στην ολυμπιάδατου 2004 στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και κλαδιά από την αρχαία ελιά στους πάνω από 80 επισήμους ( Πρωθυπουργό κ. Κων/νο Καραμανλή, Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. ΡΟΝΓΚ, Αθανάτους, Υπουργούς,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ.τ.λ) στο Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας κατά την ώρα των αγώνων ( το γεγονός αυτό παρουσιάστηκε από τοCNN, ΕΡΤ, ORT, Η ΠΑΤΡΙΣ δημοσιεύθηκε σε Αθηναϊκές εφημερίδες ΝΕΑ, ΒΗΜΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΘΝΟΣ κ.τ.λ.).

Η τουριστική ομάδα επισκέφθηκε την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, το πέτρωματης ΑΡΚΟΥΔΑΣ και τη σπηλιά που είχε την έδρα του ο Βασιλιάς των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ο ΦΟΛΟΣ.

Στη συνέχεια φαγητό από τοπικές γεύσεις χορός και γλέντι σε ταβέρναστο χωριό ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά την Πρόεδρο κ. ΚΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΕΡΗκαι το Δ.Σ. του ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣΥΝΔΕΣΜΟΥΠΕΙΡΑΙΑ << ΖΗΝΩΝ>> που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας καθώς και τον συμπατριώτη μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ μέλος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας απένειμε στην Πρόεδρο την αναμνηστική πλακέτα, για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Μνημείων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρύτερης ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης, καθώς και για την συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή του.

Πάνω από 300 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ ) στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή.

Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ , τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.

Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Μ.Μ.Ε. Αρχές, Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε

Πεζοπορία μια ώρα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα !!!( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )

Η Ηλεία δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία, υπάρχουν και τα ορεινάγια όσους θέλουν να φθάσουν ψηλά...

Τιμή και ευθύνη να κατάγεσαι από την Ηλειακή Ολυμπιακή Γη.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τυχαία Φωτογραφία

Askitis 43c
Askitis 43c
Askitis 15c
Askitis 15c
fire (12)
fire (12)
tourkoskala (10)
tourkoskala (10)
elies (13)
elies (13)
AMFOREAS_ALYKEIOYc
AMFOREAS_ALYKEIOYc
DSC_0079
DSC_0079
DSC_0067
DSC_0067
nikova 23c
nikova 23c
Askitis 23c
Askitis 23c
fire (29)
fire (29)
genikes (36)
genikes (36)