Καλως Ήρθατε

Η σελίδα δημιουργήθηκε για να μπορούν όσοι θέλουν να διαβάζουν πληροφορίες και νέα απο το χωριό.
Δεν έχουμε σκοπό το κέρδος και γι'αυτό δεν υπάρχουν διαφημίσεις επι πληρωμή.
Το κόστος για την συντήρηση βαραίνει αποκλειστικά ιδίους πόρους και δεν ζητήθηκε ποτέ και απο κανέναν ( ιδιώτη ή δημόσιο φορέα) η συμετοχή σε αυτό.
Οποιοι έχουν πληροφορίες ή υλικό για το χωριό μας ή για την ευρύτερη περιοχή ευχαρίστως να τα προσθέσουμε.
Όσοι έχουν να προτείνουν οτιδήποτε μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας πατώντας την επιλογή " Επικοινωνία" στο μενού ή πατώντας Εδώ .

Ολοκληρωμένη διαχείριση τεύτλων με 12 εκατ. ευρώ - Γούμερο Ηλείας - Ανεπίσημη Ιστοσελίδα

Ολοκληρωμένη διαχείριση τεύτλων με 12 εκατ. ευρώ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

 

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το νέο τριετές πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τεύτλων ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή του υπουργού, Κώστα Σκανδαλίδη, του υφυπουργού, Γιάννη Δριβελέγκα και εκπροσώπων των τευτλοπαραγωγών από τα τρία ενεργά εργοστάσια της ΕΒΖ: Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα.

Παράλληλα, ενώπιον και του βουλευτή Σερρών, Μιχάλη Τζελέπη, που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, ο κ. Δριβελέγκας είπε ότι την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΒΖ θα ανακοινώσει την τιμολογιακή της πολιτική για την καλλιεργητική περίοδο 2011-2012.

Μέχρι στιγμής, η βιομηχανία δεν έχει γνωστοποιήσει εάν προτίθεται να διατηρήσει τις ίδιες τιμές με φέτος, ούτε εάν θα δώσει μπόνους στους παραγωγούς, με δεδομένο ότι ανακοίνωσε στο πρώτο δίμηνο της τρέχουσας χρήσης πολύ μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας της.

Την ίδια στιγμή η παραγωγή και οι εκτάσεις στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα: 53.000 στρμ. καλλιεργήθηκαν με τεύτλα και 17.000 τόνοι ζάχαρης παρήχθησαν από ελληνική πρώτη ύλη, τη στιγμή που η ποσόστωση της βιομηχανίας είναι 158.000 τόνοι.

Στην τιμολογιακή πολιτική της ΕΒΖ, η διοίκηση θα συμπεριλάβει και τις επιπλέον παροχές προς τους παραγωγούς. Οι ίδιοι ανησυχούν για την έκπτωση 20% που είχαν μέχρι τώρα στα γεωργικά εφόδια (φυτοπροστατευτικά, σπόροι κ.λπ.). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Τευτλοεξαγωγέων, Χρήστο Βαρούτη, «από φέτος χάνουμε τη συνδεδεμένη ενίσχυση, εάν καταργηθεί και η έκπτωση στα εφόδια, θα μειωθεί το εισόδημα κατά 50 ευρώ το στρέμμα, οπότε θα εγκαταλειφθεί πλήρως η καλλιέργεια.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης έχει υπολογιστεί για 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που θα μοιραστούν κατ’ εκτίμηση σε 100.000 στρμ., σύμφωνα με την πρόταση που στείλαμε στην Κομισιόν.»

πηγη

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τυχαία Φωτογραφία

Askitis 37c
Askitis 37c
tourkoskala (15)
tourkoskala (15)
nikova 6c
nikova 6c
IMG_0277c
IMG_0277c
fire (19)
fire (19)
genikes (27)
genikes (27)
genikes 3c
genikes 3c
nikova 18c
nikova 18c
nikova 24c
nikova 24c
laografikomousio 12c
laografikomousio 12c
Askitis 20c
Askitis 20c
panagiaspiliotisa 1c
panagiaspiliotisa 1c