Γούμερο 14/04/2021 : Στάχτη πάνω από 50 στρέμματα δασικής έκτασης

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Γουμέρου και στο δύσβατο τμήμα προς Ι.Μ. Ασκητή και Ώλενα( Στην περιοχή Ρούντα-Κόρακα).

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτ. Ελλάδας κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και μοιράστηκαν από την μεριά του Γουμέρου και της Ώλενας, αναζητώντας ασφαλή σημεία πρόσβασης σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή όπου η φωτιά έκαιγε σε κάθετες επιφάνειες του γκρεμού, ενώ τα δύο μέτωπα είχαν λάβει διαστάσεις.

Η φωτιά εκτιμάται ότι έχει κάψει περισσότερα από 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πιθανό εμπρησμό.

Αρχικά επικεφαλής στο συντονισμό της κατάσβεσης τέθηκε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βασίλης Σολδάτος και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Γούμερο έφτασαν συνέχεια ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων, Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης.

Σημαντική ήταν η συνδρομή με μικρά και ευέλικτα οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου με επικεφαλής την Κική Διονυσοπούλου, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, όπως και ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Τόσο ο δήμος Πύργου και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας συμμετείχαν και με υδροφόρες στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Το πρωί συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης με την πυρκαγιά οριοθετημένη με επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.

Η Φωτιά Έσβησε την επομένη 15/04/2021

Δείτε φωτογραφίες:

fotia goumero2 2
fotia goumero2 3
fotia goumero2 4
fotia goumero2 5
fotia goumero2 6
fotia goumero2 7
fotia goumero2 8
fotia goumero2 9
fotia goumero2 10
fotia goumero2 11
fotia goumero2 12
fotia goumero2 13
fotia goumero 2
fotia goumero 3
fotia goumero 4
fotia goumero 5
fotia goumero 6
fotia goumero 7
fotia goumero 8
fotia goumero 9
fotia goumero 10
fotia goumero 12
fotia goumero 13
fotia goumero 14
fotia goumero 15
fotia goumero 16

Πηγή : Ilialive.gr

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.