Κύριε  Νομάρχη,

σε συνέχεια του υπ’αρίθμ. 64/25/05/2004 εγγράφου του Συλλόγου μας με το οποίο σας ζητούσαμε την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα LEADER για την ανάδειξη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ΜΟΝΗΣ ΑΣΚΗΤΗ ΓΟΥΜΕΡΟΥ, το αίτημα αυτό εισακούστηκε και εντάχτηκε στα LEADER από της 02/02/ 2005, είχαν γίνει όλες οι ενέργειες και το έργο θα ξεκινούσε έστω και καθυστερημένα το Σεπτέμβριο του 2007.

Ύστερα από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου του 2008 και μετά το υπ’ αρίθμ πρωτ. 3838/02/11/2007 έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ για το οποίο ενημερωθήκαμε από τον κ. ΝΟΜΑΡΧΗ στις 6/5/2008 στη συνάντηση που έγινε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας στο Πολυτεχνείο στην εκδήλωση για της πυρόπληκτες περιοχές της ΗΛΕΙΑΣ, με το οποίο αναστέλλονται όλες οι εργασίες σε δασικές εκτάσεις κηρυγμένες ως αναδασωτέες, το παραπάνω έργο ( 50.000 EURO ) ζωτικής σημασίας για την κατεστραμμένη  ορεινή και προβληματική περιοχή μας, σταμάτησε την εκτέλεσή του.

Κύριε Νομάρχη,

το συγκεκριμένο έργο μπορεί να σταματήσει όσον αφορά την ανάδειξη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΓΟΥΜΕΡΟΥ το οποίο βρίσκεται στις κηρυγμένες ως αναδασωτέες δασικές, εκτάσεις  και εν καιρό όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν  να επανέλθουμε με νεότερη μελέτη.

Το τμήμα όμως ανάδειξης της ΜΟΝΗΣ ΑΣΚΗΤΗ ΓΟΥΜΕΡΟΥ κτισμένης από το 1100 μ.χ. στο σπήλαιο και το αρχαίο καλντερίμι δεν έχει καμία σχέση με αναδασωτέες δασικές εκτάσεις  γι’ αυτό και πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα, διότι οι καταστροφές στα μνημεία είναι μεγάλες μετά την πύρινη λαίλαπα.

Κύριε Νομάρχη,

ζητάμε την βοήθειά σας και παρακαλούμε να γίνει τροποποίηση από την ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε. της προγραμματικής σύμβασης και να πραγματοποιηθεί μόνο το έργο ανάδειξης της ΜΟΝΗΣ ΑΣΚΗΤΗ ΓΟΥΜΕΡΟΥ για το οποίο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πλέον το έργο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ μέσα στο καλοκαίρι, ήδη έχουν περάσει  τέσσερα χρόνια από το πρώτο έγγραφο αίτημά μας.

Κύριε Νομάρχη,

τα αδιάθετα  χρήματα να χρησιμοποιηθούν για την ανάδειξη της αρχαιότερης βρύσης στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ που βρίσκεται στο ΓΟΥΜΕΡΟ τη βρύση της  ΧΟΥΝΗΣ κτισμένη το 200 μ.χ. περίπου  και τη βρύση Μαριώλου.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας αυτό σαν Ηλείος που είστε και θα βοηθήσετε στην ανάδειξη των μνημείων μας και στη σωστή ανάπτυξη του ΓΟΥΜΕΡΟΥ του ρετιρέ της ΗΛΕΙΑΣ, του μεγαλύτερου ορεινού χωριού στο ΝΟΜΟ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση.

Παρακαλούμε τους βουλευτές μας και τα πολιτικά κόμματα να βοηθήσουν  στην ανάδειξη των Μνημείων μας.

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. Ν. ΗΛΕΙΑΣ & υπόλοιπης Ελλάδας για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.

Με βαθύτατη εκτίμηση για το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                  ΕΦΗ      ΣΚΟΥΦΑ

ΚΟΙΝ  Μ.Μ.Ε., ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ, Αρχές, , ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε, Φορείς, μέλη μας, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε. & Ε.Ο.Ο.Α..

Η προστασία της ταυτότητας των Ελληνικών προιόντων οφείλει να είναι μέλημα όλων μας

και υποχρέωση της Πολιτείας,  ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ !!!

Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, γνωρίστε τα προιόντα που αγοράζετε !!

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.