ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ

 

Επισκέπτες όλο το χρόνο στην ΗΛΕΙΑ με μικρά έργα υποδομής στην ευρύτερη περιοχή του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με Δασική Υπηρεσία Ηλείας τους τοπικούς φορείς, με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε. και με Ορειβατικούς & Φυσιολατρικούς Συλλόγους  έχει δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ  ένα δίχτυο μονοπατιών, Φαραγγιών και διαδρομές για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, μαζί με την ανάδειξη  των  θρησκευτικών  & πολιτισμικών εκδηλώσεων.

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι παραπάνω διαδρομές περνούν από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα

( πανέμορφα χωριά ) του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ είναι για όλο το χρόνο και για τις περισσότερες έχουν γίνει Επίσημες Πανελλήνιες Πεζοπορίες και έχουν εκδοθεί και αναμνηστικά διπλώματα.

Επειδή η πανέμορφα μοναδική ορεινή περιοχή των ( 15 ) Δημοτικών Διαμερισμάτων που σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα  και γεωγραφικά ανήκουν στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ορεινή περιοχή  αλλά διοικητικά σε πέντε ΔΗΜΟΥΣ, εάν πράγματι θέλουμε μια ολοκληρωμένη ήπιας μορφής ανάπτυξη αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού για όλο το χρόνο με μικρά έργα υποδομής που θα ωφελήσει το ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ, προτείνουμε τη δημιουργία φορέα εναλλακτικού Τουρισμού σε επίπεδο Νομού ή Περιφέρειας.

Παρακαλούμε τους Υπουργούς ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ την ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΛΕΙΑΣ τους όμορους ΔΗΜΟΥΣ να μας εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα  την ανάδειξη του διχτύου των μονοπατιών, φαραγγιών και διαδρομών του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ( χαρτογράφηση, σήμανση, καθαρισμός, χώρους αναψυχής κ.τ.λ. ) και σύνδεσή τους με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (ΗΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ) ο Σύλλογός μας στη διάθεσή σας.

Η ανάπτυξη του αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού στην  Ελλάδα και η ανάδειξη του Ολυμπισμού όλο το χρόνο στην πατρίδα μας είναι εθνική υπόθεση.

Ελπίζουμε μετά τις καταστροφές που έπληξαν το ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ των  πυρκαγιών  και των πρόσφατων σεισμών, η Κυβέρνηση, τα Πολιτικά κόμματα, η Πολιτεία, οι Αρχές και οι Φορείς να μη θεωρηθεί πολυτέλεια οι ενέργειές τους για την ανάδειξη των Μνημείων μας.

Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, θα επισκεφθεί το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη όρεινή περιοχή   Ν. ΗΛΕΙΑΣστις 6 -7 / 09 / 2008, ο Πεζοπορικός Ομιλος Πειραιά (Φ.Ο.Π. ) θαπεζοπορήσει στο  ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ Δ.Δ.  ( Πανόπουλο, Ανδρώνι, Κλινδιά, Πεύκη, Αγία Άννα, Γούμερο )  και  ΔΙΑΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ στο τμήμα με τους καταρράκτες Δ.Δ. ( Φολόη, Γιάρμενα, Ανδρώνι, Κλινδιά ).

Παρακαλούμε την Κυβέρνηση, την Εκκλησία μας, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Βουλευτές  μας να βοηθήσουν  στην ανάδειξη του διχτύου των μονοπατιών και φαραγγιών του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ.

Η συμβολή των δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ στην προβολή των άγνωστων μνημείων της Ηλειακής – Ολυμπιακής γης είναι μοναδική η ανάδειξή τους θα είναι και δικό τους έργο.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευγνωμονούμε , οι επόμενες γενεές θα αναφέρονται σε σας.

Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                              Ν. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΙΝ. Μ.Μ.Ε  Ν. ΗΛΕΙΑΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Αρχές, Φορείς, μέλη Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε.. & Ε.Ο.Ο.Α.

 

Η προστασία της ταυτότητας των Ελληνικών προιόντων οφείλει να είναι μέλημα όλων μας

και υποχρέωση της Πολιτείας,  ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ !!

Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ !!! Γνωρίστε τα προιόντα που αγοράζετε !!!

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθελοντική προσφορά και αφορά όλους μας !!!!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ μία ώρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !!!! ( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )

 

 

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.