Ζήνων Ολυμπιακό Φαράγγι Γουμέρου- Αγίας Αννας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ.Ο8 / 05 / 2011 άφιξη στο Χωριό ΓΟΥΜΕΡΟ και ώρα περίπου 10. 00 π.μ. έναρξη τηςπεζοπορίαςστο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΟΥΜΕΡΟΥ, είναι από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας σύμφωνα με την γνώμη των ορειβατών, η οποία έγινε για πρώτη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η διαδρομή είναι εύκολη για όλες τις ηλικίες και για όλο το χρόνο ώρες πορείας 03.30 – 04.00 .

Οι πεζοπόροι κατά την διαδρομή επισκέφθηκαν τα οκτώ ζωνάρια παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο μας το παρομιάζουν σαν το ( GRAND CANYON ) στην Αμερική, το σπήλαιο της ΜΟΝΗΣ ΑΣΚΗΤΗ ( Αρχαίο μαντείο αθλητών ολυμπιονικών ), από την ορεινή περιοχή μας περνούσε η ορεινή Ιερά οδόςΗΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣόπου και γινόταν η διανυκτέρευση των αθλητών, έπιασαν την στάλα, στη συνέχειαεπισκέφθηκαν την αναγεννημένη αρχαία ελιά ( 3500 ετών ) από τα κλαδιά της έφτιαχναν τα στεφάνια των αρχαίων ολυμπιονικών, Οι Φυσιολάτρεςέμειναν κατενθουσιασμένοι μας υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν και ότι θα γίνουν οι ένθερμοι πρεσβευτές για την ανάδειξή του. Σας στέλνουμε και σχετικές φωτογραφίες.

Από την ίδια ελιά ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ πρόσφερε στεφάνια στους Ολυμπιονίκες της σφαιροβολίας στην ολυμπιάδατου 2004 στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και κλαδιά από την αρχαία ελιά στους πάνω από 80 επισήμους ( Πρωθυπουργό κ. Κων/νο Καραμανλή, Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. ΡΟΝΓΚ, Αθανάτους, Υπουργούς,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ.τ.λ) στο Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας κατά την ώρα των αγώνων ( το γεγονός αυτό παρουσιάστηκε από τοCNN, ΕΡΤ, ORT, Η ΠΑΤΡΙΣ δημοσιεύθηκε σε Αθηναϊκές εφημερίδες ΝΕΑ, ΒΗΜΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΘΝΟΣ κ.τ.λ.).

Η τουριστική ομάδα επισκέφθηκε την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, το πέτρωματης ΑΡΚΟΥΔΑΣ και τη σπηλιά που είχε την έδρα του ο Βασιλιάς των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ο ΦΟΛΟΣ.

Στη συνέχεια φαγητό από τοπικές γεύσεις χορός και γλέντι σε ταβέρναστο χωριό ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά την Πρόεδρο κ. ΚΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΕΡΗκαι το Δ.Σ. του ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣΥΝΔΕΣΜΟΥΠΕΙΡΑΙΑ << ΖΗΝΩΝ>> που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας καθώς και τον συμπατριώτη μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ μέλος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας απένειμε στην Πρόεδρο την αναμνηστική πλακέτα, για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Μνημείων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρύτερης ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης, καθώς και για την συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή του.

Πάνω από 300 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ ) στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή.

Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ , τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.

Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Μ.Μ.Ε. Αρχές, Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε

Πεζοπορία μια ώρα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα !!!( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )

Η Ηλεία δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία, υπάρχουν και τα ορεινάγια όσους θέλουν να φθάσουν ψηλά…

Τιμή και ευθύνη να κατάγεσαι από την Ηλειακή Ολυμπιακή Γη.

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.