Πεζοπορία διάσχιση του Λάδωνα Ν. ΗΛΕΙΑΣ


 

Επισκέπτες όλο το χρόνο στην ΗΛΕΙΑ με μικρά έργα υποδομής στην ευρύτερη περιοχή του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε. και με Ορειβατικούς & Φυσιολατρικούς Συλλόγους  έχει δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ  ένα δίχτυο μονοπατιών, Φαραγγιών και διαδρομές για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού  για όλο το χρόνο, μαζί με τα Μνημεία τις θρησκευτικές  & πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Επειδή η πανέμορφα μοναδική ορεινή περιοχή των ( 15 ) Δημοτικών Διαμερισμάτων που γεωγραφικά ανήκουν στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και διοικητικά σε πέντε ΔΗΜΟΥΣ, εάν πράγματι θέλουμε μια ολοκληρωμένη ήπιας μορφής ανάπτυξη αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού για όλο το χρόνο με μικρά έργα υποδομής που θα ωφελήσει το ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ, προτείνουμε.

Την δημιουργία φορέα ανάπτυξης αειφόρου  εναλλακτικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής του  ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ σε επίπεδο Νομού ή Περιφέρειας.

Παρακαλούμε τους Υπουργούς ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ την ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΛΕΙΑΣ να μας εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα  την ανάδειξη του διχτύου των μονοπατιών, φαραγγιών και διαδρομών του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ( χαρτογράφηση, σήμανση, καθαρισμός, χώρους αναψυχής κ.τ.λ. ) και σύνδεσή τους με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (ΗΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ) ο Σύλλογός μας στη διάθεσή σας.

Η ανάπτυξη του αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού στην  Ελλάδα και η ανάδειξη του Ολυμπισμού όλο το χρόνο στην πατρίδα μας είναι εθνική υπόθεση.

Ελπίζουμε μετά τις καταστροφές που έπληξαν το ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ των  πυρκαγιών  και των πρόσφατων σεισμών, η Κυβέρνηση, τα Πολιτικά κόμματα, η Πολιτεία, οι Αρχές και οι Φορείς να μη θεωρηθεί πολυτέλεια οι ενέργειές τους για την ανάδειξη των Μνημείων μας.

Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΄΄Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και όλων των φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ έγινε επίσκεψη στο ΓΟΥΜΕΡΟ  ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ  Ν. ΗΛΕΙΑΣ στις 05 – 06 / 07 / 2008 από τον Ορειβατικό Φυσιολατρικό Όμιλο Βούλας Σαββάτο – Κυριακή ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Μόσχο και το Δ. Σ..

Οι επισκέπτες μας πεζοπόρησαν διασχίζοντας τον Λάδωνα Ν. ΗΛΕΙΑΣ ( Ομηρικός Ποταμός ) για πρώτη φορά στο τμήμα με τους καταρράκτες Δ.Δ. ΦΟΛΟΗ – ΚΛΙΝΔΙΑ, στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ και στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ

Παρακαλούμε την Κυβέρνηση, την Εκκλησία μας, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Βουλευτές  μας να βοηθήσουν  στην ανάδειξη του διχτύου των μονοπατιών και φαραγγιών του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ.

Η συμβολή των δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ στην προβολή των άγνωστων μνημείων της Ηλειακής – Ολυμπιακής γης είναι μοναδική η ανάδειξή τους θα είναι και δικό τους έργο.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευγνωμονούμε , οι επόμενες γενεές θα αναφέρονται σε σας.

Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                              Ν. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΙΝ. Μ.Μ.Ε  Ν. ΗΛΕΙΑΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Αρχές, Φορείς, μέλη Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε.. & Ε.Ο.Ο.Α.

 

Η προστασία της ταυτότητας των Ελληνικών προιόντων οφείλει να είναι μέλημα όλων μας

και υποχρέωση της Πολιτείας,  ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ !!

Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ !!! Γνωρίστε τα προιόντα που αγοράζετε !!!

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθελοντική προσφορά και αφορά όλους μας !!!!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ μία ώρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !!!! ( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.