ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΣΟΥΣ ΤΡΑΓΑΤΑΣ

Στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την αναδάσωση των ολοσχερώς κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων τής περιοχής ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ), διαπιστώσαμε ότι Δημόσιες Δασικές εκτάσεις καταπατούνται ακόμη και μετά την πύρινη λαίλαπα.

Στην ΤΡΑΓΑΝΑ Δημόσια Δασική έκταση περίπου ( 1000 ) χίλια στέμματα που βρίσκεται στο ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ  στις περιοχές ( Κούλα, Μεροδένδρι, Πέρα Κόρακα κ.τ.λ.), από τους ελάχιστους Δημόσιους πνεύμονες πρασίνου της ορεινής περιοχής μας ήταν κατάφυτος από αιωνόβια πεύκα πριν από την  καταστροφική  πυρκαγιά της 25 / 08 /2007.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ με ειδικούς επιστήμονες γεωπόνους, δασολόγους, γεωλόγους  και εκπροσώπους περιβαντολογικών, & φυσιολατρικών οργανώσεων για να μελετήσουμε την αναδάσωση της ευρύτερης  περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ και να την προτείνουμε στην ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΙΑΣ διαπιστώσαμε ότι, μεγάλη έκταση του Δημόσιου Δάσους της ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΓΟΥΜΕΡΟΥ έχει καταπατηθεί μετά την πυρκαγιά.

Έπειτα από  διάνοιξη με ειδικό μηχάνημα ξεριζώνοντας και καταστρέφοντας την φυσική αναγέννηση της χλωρίδας, οργώθηκε έγινε σπορά και τώρα έχει φυτρώσει γρασίδι.

Στην υπόλοιπη έκταση της ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΓΟΥΜΕΡΟΥ βόσκουν αιγοπρόβατα καταστρέφοντας ολοσχερώς την αναγέννηση του καμμένου Δημόσιου Δάσους, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της ορεινής και προβληματικής περιοχής μας.

Δεν πρόλαβε να σβήσει η φωτιά και καταπατητές έτρεξαν να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε στην Δημόσια αυτή Δασική έκταση.

Επίσης κοντά στις περιοχές αυτές περνάει ο ορεινός αρχαίος δρόμος των αθλητών – ολυμπιονικών,

( Ηλιδας – Ολυμπίας ), το ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, όπου στην αφή της φλόγας το Μάρτιο του 2008, πρόκειται να γίνει η πρώτη παγκόσμια πεζοπορία μετά από 1600 χρόνια.

Είναι ώριμο πλέον το αίτημα όλων μας της δημιουργίας  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!!!  

Παρακαλούμε τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ & ΥΦ/ΡΓΟ κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΙΛΤΙΔΗ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΗΛΕΙΑΣ, τον ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΥ, τον ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΦΥΡΑ, την ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ, τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΤΥΔΚ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, την ΔΙ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΛΕΝΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ να προστατεύσουν από τους καταπατητές τις ελάχιστες Δημόσιες Δασικές εκτάσεις του ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ, της καμμένης ολοσχερώς περιοχής μας στο ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ).

Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε  τα Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και της ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας αυτές, και της προστασίας του περιβάλλοντος.      

Με βαθύτατη εκτίμηση  και τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                             ΕΦΗ      ΣΚΟΥΦΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.  Μ.Μ.Ε. Ν. ΗΛΕΙΑΣ & ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΡΧΕΣ, Φορείς, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.- Ο.Ξ.Ν.Ε. & Ε.Ο.ΟΑ., Οικολογικές οργανώσεις, στα μέλη μας , σε όλους τους συγχωριανούς μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθελοντική προσφορά και αφορά όλους μας !!!!

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.