Επειδή κανένα έργο ανασυγκρότησης της ολοσχερώς κατεστραμμένης ορεινής περιοχής μας δεν έχει γίνει από την Πολιτεία μέχρι σήμερα  ύστερά από τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν την ορεινή περιοχή μας, της πύρινης λαίλαπας τον Αύγουστο του 2007 και των πρόσφατων σεισμών,  ο διαχειριστής των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές για βοήθεια στους πυροπαθείς το γνωρίζει !!!

Οι εκδηλώσεις της Τριήμερης Πανήγυρης στου ΒΑΡΑΓΚΑ γίνονται στην ορεινή περιοχή μας και  στα Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, του ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ(ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ) κινδυνεύουν !!

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σχέση με τα πολιτισμικά δρώμενα της ορεινής περιοχής μας, με τις δικές μας ιδιαιτερότητες τα δικά μας ήθη , έθιμα και παραδώσεις  τα οποία πρέπει να εμπλουτίζονται συνεχώς με παλαιά και νέα στοιχεία για να υπάρξει ακόλυτη και απρόσκοπτη  συνέχεια σε μια από τις  μεγαλύτερες πολυήμερες Γιορτές του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ από την αρχαιότητα, με χιλιάδες επισκέπτες

Το Γούμερο και η ευρύτερη περιοχή μας φημιζόντουσαν για τα πανηγύρια τους και για τα καλά κρασιά τους.

Παρακαλούμε όπως για τις φετινές εκδηλώσεις του 2008 και για τις επόμενες, η ευθύνη της οργάνωσης των πολιτισμικών εκδηλώσεων της Πανήγυρης στο ΒΑΡΑΓΚΑ από  23-25 / 9 / 2008 να περιέλθει  στους φορείς του  ΓΟΥΜΕΡΟΥ, του ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ  και της ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, όπως γινόταν εδώ και πολλές δεκαετίες,  πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Ωλένης κ. Γιάννης  Παναγόπουλος που είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για τα πολιτιστικά δρώμενα της ορεινής περιοχής μας, η Δημοτική Επιχείρηση με την εμπειρία και την οργάνωση την οποία διαθέτει θα βοηθήσει και θα συνδράμει το έργο  των Πολιτισμικών Συλλόγων και Φορέων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας σύστησε επιτροπή για την ανάδειξη των πολλών πολιτισμικών & Θρησκευτικών εκδηλώσεων ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρύτερης περιοχής μας, με επικεφαλείς τους ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ  καθηγητές Ιατρικής κ. Γεώργιο Ν. Αντωνακόπουλο, Φιλοσοφίας κ. Ιωάννη Γ. Δελλή, Νομικής Αθήνας Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιο Ι. Δελλή.

Στην επιτροπή συμμετέχουν, οι  ιερείς κ. Τάκης Φωτακόπουλος & Τάκης Αθανασόπουλος,καθώς & οι κ. Δήμος & Κώστας Ντίντας, κ. Βασίλειος Ι. Κακαλής, κ. Ανδρέας Α. Αναστασόπουλος, κ. Θεόδωρος Α. Τζουανόπουλος, κ. Αθανάσιος Π. Φωτακόπουλος, κ. Αθανάσιος Θ. Δελλής, κ. Τάκης Α. Κακαλής, κ. Βασίλης Φωτακόπουλος, κ. Στάθης & Γεώργιος Ασημακόπουλος, κ. Φωτεινή Βότση, κ. Δ. Αντωνακόπουλος, κ. Δημήτρης Κομπορόζος, κ. Δημήτρης Δημακόπουλος, κ. Μαρία. Χ. Ροδοπούλου, κ. Γιάννα Τζουανοπούλου, κ. Γεώργιος Ντούμας, κ. Βάσω Π. Κομπορόζου, κ. Ελ. Δ. Μπίρμπα, κ. Δήμητρα. Θ. Δελλή κ. Ανδ.& Βαγγ. Παπανδρέου  και άλλοι συγχωριανοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον..       

Επίσης στην επιτροπή συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Ομοσπ. Πηνείας και Ωλένης κ. Γεώργιος Ν. Τσίμπρης. Οι (4000)  Γουμεραίοι σε δύσκολους καιρούς, όλοι ενωμένοι θα βοηθήσουμε στην προστασία και ανάδειξη των Μνημείων μας, & στην ανάπτυξη του αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού, να παραμείνει η νεολαία στο χωριό να έχει δουλειά και απασχόληση.

Ήδη δύο οικογένειες νέων αγροτών – κτηνοτρόφων μόνιμοι  κάτοικοι ΓΟΥΜΕΡΟΥ  με τέσσερα και δύο παιδιά αντίστοιχα στην αγωνία τους για το μέλλον μετανάστευσαν  πρόσφατα στην ΑΘΗΝΑ για να βρουν την τύχη τους.

Παρακαλούμε την Πολιτεία, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Βουλευτές μας, να βοηθήσουν με χειροπιαστά πλέον έργα υποδομής ανασυγκρότησης της ολοσχερώς κατεστραμμένης ορεινής περιοχής μας πριν είναι αργά, ένα απ΄ αυτά είναι και η χάραξη νέου δρόμου Γούμερο – Καράτουλα 7 χλμ αντί 22 χλμ που είναι σήμερα μπορεί να λάβει τέλος η απομόνωσή μας.

Χρήματα υπάρχουν αδιάθετα από τις δωρεές για τους πυροπαθείς, απόφαση χρειάζεται τώρα, είναι θέμα Πολιτείας.

Σας περιμένουμε όλους το δεκαπενταύγουστο στο ΓΟΥΜΕΡΟ, και η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις θα συμβάλλει στην επιτυχία τους.   

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε  Ν. ΗΛΕΙΑΣ & Υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις  πρωτοβουλίες μας.

Με εκτίμηση  και τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

ΚΟΙΝ. Μ.Μ.Ε., ΦΟΡΕΙΣ, ΑΡΧΕΣ, ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ και ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ
Η προστασία της ταυτότητας των Ελληνικών προιόντων οφείλει να είναι μέλημα όλων μας

και υποχρέωση της Πολιτείας,  ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ !!!

Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, γνωρίστε τα προιόντα που αγοράζετε !!!

Related Posts

Υποστήριξη

Η προσπάθεια μας να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εξαρτάται απο όλους εσάς.
Εάν έχετε πληροφορίες ή πηγές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.